Hudterapeutens bästa råd: Ge huden extra näring – och få en hälsosam sommarglöd samtidigt

Gör som tiotusentals norrmän och kickstarta sommarsemesterns solbränna nu, på ett hälsosamt och enkelt sätt.

Sommarlov och strandliv närmar sig med stormsteg och många längtar säkert efter att njuta av sol och värme på en handduk vid vattenkanten. Men trött vinterhud och stark sol är sällan en bra kombination när man tänker på hudens hälsa. Som tur är finns det något som kan ge dig en fin lyster innan du går på semester – och det utan överdriven exponering för solen.

– I mina ögon är det viktigaste inom hudvård att ha en frisk och hälsosam hud. Tyvärr står solens påverkan för cirka 90 % av hudens yttre åldrande. Därför är jag så glad att ha upptäckt betakaroten, som gör att jag inte behöver sola lika mycket för att få en jämn färg.

Hudterapeuten Chanel Merai på Eger Skin Clinic i Oslo.

Hon upplever att många är så ivriga att få färg – eller tänker att solen i Norge inte är så stark – att de slarvar med solkrämen.

– Jag gjorde samma sak själv under min ungdomstid, innan jag förstod hur skadligt det faktiskt är för huden att bli överexponerad för solen utan skydd. Nu använder jag produkter med hög SPF och antioxidanter varje dag – och jag tillför även extra antioxidanter från insidan.

Säkrare solning med betakaroten

För tre år sedan började Chanel använda Betakaroten Gold från den norska tillverkaren Good For Me. Produkten ger huden en naturlig och gyllene lyster och innehåller dessutom ingredienser som är bra för huden.

– Jag är mån om att hålla min hud så frisk och hälsosam som möjligt, och det gör jag både med bra hudvårdsprodukter och med Betakaroten Gold. Jag anser att det är lika viktigt att behandla huden utifrån som inifrån. Nu får jag en mycket jämnare brunfärg som också varar längre. Därför behöver jag inte sola lika mycket som tidigare för att få den färg jag önskar, berättar hon.

Betakaroten Gold innehåller bland annat antioxidanten betakaroten som finns naturligt i vissa alger och växter – bland annat morötter. Genom regelbunden intag av betakaroten lagras det kraftfulla färgämnet i underhudsfettet och ger därmed huden en vacker och naturlig lyster.

 – Det finns också mycket antioxidanter i betakaroten, samt flera vitaminer som ger näring åt huden.

Läs också: Influencern: ”Så håller jag mig solbränd på ett sundare sätt”

Fler fördelar

Betakaroten Gold från Good For Me innehåller – förutom betakaroten – också C-vitamin, E-vitamin, koppar och biotin. För Chanel, som är passionerat engagerad i hud och hudhälsa, är detta en av anledningarna till att hon valde just Good For Me’s produkt.

– Det är helt fantastiskt att produkten också innehåller detta. Jag berättar alltid för mina kunder hur viktigt C-vitamin är, särskilt på sommaren. Det är en mycket kraftfull och effektiv antioxidant. Biotin arbetar också för att bibehålla en frisk hud.

Kvalitet och djurvälfärd är också viktigt för hudterapeuten när hon väljer produkter för sig själv och arbetsplatsen Eger Skin Clinic.

– På kliniken är vi mycket måna om att endast välja produkter av hög kvalitet, och vi gör noggrann research innan vi beslutar om nya produkter eller varumärken. Så Good For Me’s Betakaroten Gold gick igenom en hård selektering, kan man säga. Jag är också väldigt glad över att det här är ett norskt varumärke och att produkterna är veganska och inte testade på djur. Jag är helt övertygad om att detta är en kvalitetsprodukt på alla områden.

Många i Chanels umgängeskrets använder Betakaroten Gold regelbundet, och hon berättar att gemensam nämnare för dem alla är att de är måna om en hälsosam hud.

– Det som är så bra med den här produkten är att den passar alla – oavsett ålder, kön, hudtyp eller hudfärg. Jag anser att det är en otroligt enkel sätt att göra något bra för huden, och det är en fantastisk bonus att man dessutom får en fin gyllene lyster i huden och en jämnare brunfärg.

Hudterapeuten Chanel Merais tips för en frisk och strålande hud:

1. Hudvårdsprodukter som jag anser att de flesta borde ha i sin rutin är en bra rengöring, ett serum som arbetar med det din hud behöver, en bra fuktighetskräm och solskyddsfaktor.

2. Kom ihåg att snabbsolning för att snabbt få färg kan vara skadligt för huden – och troligen kommer färgen att försvinna snabbt. När jag använder Betakaroten Gold upplever jag att jag inte behöver sola så mycket eller så länge för att få en fin sommarglöd.

3. Antioxidanter är hudens vän på våren och sommaren!

4. Kom alltid ihåg att använda solskyddsfaktor. Ta lite tid på dig att hitta den varianten som passar dig bäst. Det finns lätta krämer, feta krämer, puder, stift och spray. Det viktigaste är att du hittar något du gillar och som du känner för att applicera. Då blir det inte längre jobbigt att använda solskyddsfaktor. Personligen använder jag en spray som är superenkel att applicera över smink och tillräckligt liten för att ha med i handväskan.

Här kan du läsa mer om Betakaroten Gold